Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ и „Ботев“ (Пловдив) на крачка от финала за Купата на България

„Лудогорец“ и „Ботев“ (Пловдив) на крачка от финала за Купата на България
Снимка: botevplovdiv.bg.

Отборите на „Лудогорец“ и „Ботев“ (Пловдив) са на крачка от класиране на финала за Купата на България по футбол. Двата отбора записаха победи в първите полуфинални двубой на надпреварата.

„Лудогорец“ се наложи над „Локомотив (Пловдив) с 2:0. Йерун Луму откри резултата за домакините от Разград минута преди края на първата част. В 64-ата минута главният съдия отсъди дузпа за „Лудогорец“, която бе реализирана от Христо Златински, който оформи крайното 2:0. В 70-ата минута Александър Александров остави шампионите с човек по-малко, след като получи втори жълт картон заради игра с ръка.

Стойчо Стоев - старши треньор на „Лудогорец“: Имам определени забележки, особено за играта през първото полувреме. През първото полувреме играхме изключително бавно, доста от футболистите направиха така наречените непредизвикани грешки. Второто полувреме бе по-добро, но си личи, че има умора в определени футболисти, които са на предела на възможностите си. Нормално е - това ни е 57-мият мач. И двата отбора се стремяха да играят.Добър турнирен резултат. В никакъв случай не сме се класирали. Чака ни сериозен мач в Пловдив. 

Александър Станков - старши треньор на „Локомотив“ (Пловдив): Мисля, че изиграхме нелош мач, добър мач. Много е лошо в края на полувремето да получим гол след наша грешка.За втория гол не съм гледал видеозаписа, но мисля, че Лудогорец няма нужда от такава съдийска помощ.Когато Лудогорец остана с десет души ни липсваше концентрацияв завършващата фаза на атаката. Гол на чужд терен доста щеше да ги затрудни в реванша.

„Ботев“ (Пловдив) спечели с 3:1 срещу „Локомотив“ (София). Феребори Доре откри резултата за „Ботев“ в 38-ата минута на мача. През втората част Юнес Хамза удвои преднината на домакините с гол в 72-ата минута. Пет минути пред изтичане на редовното време Александър Бранеков си отбеляза автогол. В 88-ата минута Иво Иванов върна едно от попаденията и намали преднината на пловдивския тим.

Станимир Стоилов наставник „Ботев“ (Пловдив): Доволен съм от успеха. Взехме комфортна преднина, изиграхме мача добре, но направихме непростима грешка в края.  Прекаленото спокойствие винаги води до отпускане, затова на реванша трябва да играем на ниво. Може да играем още по-добре, но днес бяхме доста добре организирани и дисциплинирани с изключение на ситуацията за гола на Локомотив.

Димитър Васев – треньор на „Локомотив“ (София): Шансовете за реванша остават. Трябва да изглеждаме по-офанзивно на собствен терен и най-важното е да вкараме бърз гол на реванша.В момента не разполагаме с достатъчно офанзивни футболисти и затова играхме по-затворено, като търсехме контраатаката. Като желание и подреждане изглеждахме добре. Ботев е с едни гърди напред, но ако вкараме ранен гол на реванша - нищо не се знае.

Реваншите са след седмица съответно в Пловдив и в София.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна