Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Терзиева: Изгражданeтo на Северната скоростна тангента на София не е пропаднало

Снимка: БГНЕС

15,5 млн. лева са спестени от зимно почистване на републиканската пътна мрежа при предвидени 60 млн. лв. - съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева.

От ноември до края на март зимното почистване е струвало 44,5 млн. лева, това е най-евтината зима от 2010 г. досега за бюджета на АПИ, заради климатичните условия.

Меката зима е позволила зимното почистване да бъде преустановено на 1 март, което е довело до значително спестяване на средства.

През ноември са били наложени санкции от близо 94 000 лв.

100 776 лв. е общата стойност на наложените санкции на пътноподдържащите фирми.

През новия строителен сезон ще стартира рехабилитацията и ремонта на близо 1500 км от републиканската мрежа. Тази година ще завърши ремонтът и на около 230 км републиканска пътна мрежа I-ви и II-ри клас.

Терзиева обясни, че нищо не е пропаднало, относно Северната скоростна тангента. Собствениците имат право да търсят правата си в съда, но това не значи, че тангентата е пропаднала. Разчитаме на Софийска община да ни съдейства максимално и да си изпълнят задълженията по едно споразумение от преди години, обясни регионалният министър. Тя отново подчерта значението на тангентата и заяви, че не трябва да се допуска изпускане на средствата и не направата ѝ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна