Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговци протестираха срещу ремонта в подлеза на гарата в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Наематели на търговски обекти в подлеза на Централна гара в Пловдив протестираха срещу започналия там ремонт и ограничаването на достъпа до магазините им. Търговците твърдят, че са получили предизвестието за ремонтните дейности от Националната компания “Железопътна инфраструктура", без в него да е посочено кога ще могат да отворят отново търговските си обекти.

Наемателите на търговските обекти, които нямат договорни отношения с националната компания "Железопътна инфраструктура", а с друга, подчертаха, че от години съществува неприключил съдебен спор. Те заявиха, че са платили наемите си до края на април, имат и депозит за месец май. Недоумяваме защо ни накараха да спрем работа точно в този момент, подчерта Павел Гаджев.

Разчитах на някакви обороти по празниците. Те ни ограничиха правото да упражняваме дейността си. Сега това е една форма на психологически натиск, който е направен умишлено.

По време на протеста си днес, който обявиха за предупредителен, търговците заявиха също, че са подали и жалба в прокуратурата. Те ще продължават да изявяват недоволството си и след празниците.

От два дни подлезът на гарата в Пловдив е преграден наполовина с метални заграждения. Преминаването на пътниците е значително затруднено, а достъпът до магазините - ограничен. Върху загражденията е поставен надпис, който уведомява, че подлезът е частично затворен за ремонт поради технически причини.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна