Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

120 голфъри взеха участие в първия турнир от сериите "Мастърс" на игрището "Света София"

Турнирът "Мастърс" на игрището "Света София" събра 120 голфъри
Снимка: sportal.bg

120 голфъри стартираха в първия турнир от сериите "Masters" за 2014, с който Голф клуб "Света София" откри сезона. Играчите бяха разделени в три дивизии според техния хендикап. Най-силните – Дивизия "А", се състезаваха във формат грос стоук плей, а тези от Дивизии "B" и "C" – нет стейбълфорд.

Първият турнир в Голф клуб "Света София" за сезона е тазгодишното начало на добилите голяма популярност серии "Mtel Golf Masters". И тази година телекомът ще организира общо четири турнира – два квалификационни, един отборен и един финален. Освен за участие във финала, голфърите, които се включиха в надпреварата в "Голф клуб "Света София", се състезаваха и за атрактивни награди – смартфони.

Победител в Дивизия "А" стана младата надежда на българския голф Любомир Костов, който постигна отличен резултат от 73 удара – два над пара на игрището. На второ и трето място се наредиха Джонатан Харгрийвс и Асен Михайловски с по 76 удара. В Дивизия "В" на първо място се класира Ватко Бешлиев с 40 точки, следван от Александър Добрянов също с 40 и Мартин Петров с 37 точки. Първи в Дивизия "С" завърши Деян Пеловски с 40 точки, втори и трети са Галин Ганчев с 39 и Албена Денева с 38 точки.

Бяха връчени и три допълнителни награди - приз за най-дълъг удар заслужи шампионът от Дивизия "А" Любомир Костов, за най-точен удар – Албена Денева, а за най-добър начинаещ бе обявен Явор Фролошки.

Сериите "Mtel Golf Masters" продължават с втори квалификационен турнир в Голф клуб “Правец” на 18 май 2014 г.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна