Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биохрани, огнено шоу, работилници и още на фестивала „Зелени дни 2014“

Снимка: zelenidni.com
Петото издание на фестивала „Зелени дни“ ще се състои между 10 и 14 май в София - пред Паметника на Съветската армия. Мотото на "Зелени дни" е "Фестивал на новия туризъм, чистата храна и здравия живот". Преди откриването му ще има конференция с международно участие "Храната и природата в България в полза на зеления устойчив бизнес" на 9 май във Френския институт.

В 20 шатри ще могат да се видят биохрани и напитки, биокозметика, продукти за деца и бременни, дървени играчки, спортна екипировка и др. Своята дейност ще представят и планинските водачи.

Посетителите ще могат да научат повече за услугите в екокъщи за гости от цялата страна.

Столичната община ще предложи информация за малки пътувания около София, за ботаническата градина в центъра на столицата, както и за природния парк „Витоша“, който навършва 80 години.

В програмата са предвидени и огнено шоу, представящо традициите на нестинарските танци в Странджа, лекция на проф. Валерия Фол за предизвикателствата пред опазването на природата и културното ни наследство, работилници за восъчни свещи и изграждането на конструкции от кашони. За децата ще бъде изградена катерачна стена.

Чуйте още в репортажа на Златина Йовкова.

Вижте програмата на фестивала



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна