Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В още пет населени места издигнаха знамето на Донецката народна република

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В пет населени места в Донецка област беше издигнато знамето на т. нар. "Донецка народна република". Сред тях са Шахтьорск, Торез и Снежное.

Източник от руското военно министерство обаче съобщи, че украиснките власти са събрали в пограничните райони с Русия над 15 хиляди военни. Според него концентрирането на хора и бронетехеника около град Славянск не е съпоставимо със силите на протестиращите и не прилича на полицейска операция, а на опит да се "изтрие града от лицето на земята". Според източника силите включват около 160 танка, 230 машини на пехотата и БТР-и и най-малко 150 ракетни системи "Град" и "Смерч".  

Междувременно агенция УНИАН съобщи, че властите в Киев са разработили план за освобождаването на наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, задържани в град Славянск. Агецията се позовава на украинския заместник външен министър Даниил Лубивский. Според информацията разработката се прави съвместно с представители на мисията на международната организация в Киев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна