Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един от сирийците, прогонени от старозагорското село Розово, получи тежък сърдечен пристъп

| обновено на 30.04.14 в 19:49
Снимка: БГНЕС

Сириец, който е глава на едно от семействата, прогонени от старозагорското село Розово, днес е получил тежък сърдечен пристъп в Крън, където сега са настанени 17-те бежанци. Той е бил транспортиран до болницата в Казанлък, но от Спешния център в града отказаха информация за състоянието му.

Група сирийски бежанци, които са се установили в Стара Загора, се събраха пред сградата на областната управа, където доброволци от „Приятели на бежанците“ организираха публично извинение към техните семейства, прогонени от село Розово. На голям плакат на български, английски и арабски те изписаха „Извинявайте!“.

Един от сирийските бежанци чака девети месец, за да получи статут и има желание да продължи педагогическото си образование в България, което в Сирия е прекъснал заради гражданската война.

Това, което е станало в село Розово, не отговаря за българското общество като цяло. Хората в Стара Загора са добри. Смятам, ако имам възможност, да продължа обучението си и следването си в България.

Аз съм доктор Джамал. Завърших преди седем години тук, в Тракийския университет, медицина. Във всяка държава хората са различни, така че не можем да съдим по едни определени случаи, да обобщаваме нещата.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна