Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислас Вавринка отпадна от турнира в Мадрид

Станислас Вавринка отпадна от турнира в Мадрид
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Станислас Вавринка (Швейцария) отпадна във втория кръг на тенис турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 3,67 милиона евро.

Шампионът на Откритото първенство на Австралия по тенис загуби първия си мач в надпреварата от квалификанта Доминик Тийм (Австрия) с 6:1, 2:6. 4:6.

29-годишният швейцарец, който през миналия месец спечели турнира "Мастърс" в Монте Карло, стартира силно, но постепенно 70-ият в света Тийм пое контрола и стигна до обрат.

20-годишният австриец е най-младият играч в топ 100 на световната ранглиста. Той записа първа победа над тенисист от десетката на класацията на АТП и в третия кръг ще срещне победителя от мача между Михаил Южний (Русия) и Фелисиано Лопес (Испания).

Не е лесно да се настроиш към условията, особено тук. Стартирах добре, но постепенно той намери играта си, а аз започнах да се колебая и не играех на ниво. Той е добър тенисист. Всички го знаят и това се вижда, особено от началото на сезона. Не съм изненадан, защото го познавам. Той даде всичко от себе си и заслужено победи, коментира Вавринка.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна