Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Michael Jackson се завръща в класациите с нов албум на 13-и май

От близо седмица в американския радио ефир звучи нов сингъл на Michael Jackson. Парчето Love Never Felt So Goode с участието на Justin Timberlake. Лъхащото на диско поп изпълнение e била демо версия през 1983 и година по-късно е изпълнено от Johnny Mathis. То е пилотен сингъл от втория посмъртен за Джако албум  Xscape, над който са работили цяла банда от майстори продуценти – L.A. Reid, Timbaland, Rodney Jerkinsи J-Roc.

Списанието Billboard пояснява, че инициативата за проекта е била на L.A. Reid, който получава разрешение да се поразрови в трезора на Epic Records, за да чуе всички неиздадени записи на Краля на поп музиката. Твърди се, че Джако е записвал около 70 трака за всеки един албум.

Xscape е с осем песни, записани в периода 1983 – 1999 веднага след излизането на Thrillerи преди пускането на Invincible. Джаксън винаги е имал идея за песен в главата си. Понякога дори е наемал няколко студия на ден само и само за да успее да се запише. Негови колеги казват, че се е стигало до 16-18 часа нон стоп работа от страна на легендата.

Xscape ни дава поглед за кулисите, като в някои от песните дори може да се чуе как артистът потропва с крак и щрака с пръсти в студиото. От този период и е Slave To The Rhythm, която изтече по мрежата с участието на Justin Bieber, но този трак няма да присъства в основната компилация.

След смъртта на Джако албумите му са продадени в 12,8 милиона копия само в САЩ, като 8 милиона малко след смъртта му на 25 юни 2009.

Британката Rita Oraс лекота може да грабне титлата за летен хит на годината. Новото й I Will Never Let You Down без проблеми може да е включено в плейлист, подходящ за морето. Още в началото китарните елементи могат да ни накарат да се пренесем на плажен бар с коктейли.

Сингълът поема вездесъщата тенденция за връщане към 80-те и това напълно съвпада със стила на любим за Rita артист. За MTV тя казва, че се кефи на настроението в I Wanna Dance With Somebody и How Will I Know и една от причините е, че Whitney Houston е знаела как да пее за романтика като в същото време да ни кара да танцуваме.

Тази идея може да донесе номер едно за Oraс.  Все пак над изпълнението се трудило и гаджето й – небезизвестният корифей Calvin Harris.

Иначе I Will Never Let You Downe от планирания за септември втори албум за певицата, над който са работили още DJ Mustard и Diplo. Включени са и дуети с Macklemore и Prince.

Английската дума sassy се превежда на български като „дръзко уверена“, „енергична“, „стилна“ с малка доза нахалство и безочливост. Това определение не е с негативна конотация и пасва на всички секси дами, които обичат да експлоатират своя сексапил и уверено да напомнят на другите, че са по-добри от тях. Със sassy можем да опишем и поредния сингъл на Ariana Grande. Problem е новото от мини версията на Mariah Carey. Повтарящият се мотив със саксофона освен че ни връща в 90-те, успява да приближи Grande по звучене до други секси диви от поп музиката – Jennifer Lopez, En Vogue и Christina Aguilera. Гост на Problem e австралийският рапър и модел Iggy Azalea.

И в края - доминиранo от фолк елементи рок изпълнение, дело на четиримата южноафрикански братя Kongos. Te са с гръцко потекло, детството им е минавало в пътувания между Южна Африка и Великобритания, а сега записват основно във Phoenix, щата Arizona. Стилът им е алтернативен рок и успява да ни направи по-големи фенове на този жанр. Енергичното Come With Me Now ни кара да си припяваме с гръмките вокали и да потропваме с крак в ритъм. TheGuardianкоментира, че песнента е подходяща за озвучаване на гръцки ресторант и я определя като смесица между гръндж и глам рок.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на MusicPoint.

Music Point – петък от 19 до 21 ч. по "Хоризонт"!


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна