Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнено шоу пред Паметника на Съветската Армия в София подготвят организаторите на "Зелени дни"

| обновено на 10.05.14 в 17:04

Огнено шоу ще има тази вечер от 19 ч. пред Паметника на Съветската Армия в София. То е подготвено от организаторите на фестивала-изложение „Зелени дни“. Посетителите на изложението могат да видят различни демострации, туристически маршрути или да закупят биопродукти. Биохрани, дървени играчки, текстилни продукти с растително багрене, спортни стоки, зелени къщи за гости, различни специалитети са представени на изложението, както и с много информация.

Сред демонстрациите има месене на царевичен хляб, ялова баница и хляб от лимец. От смилането на зърната до опичането на електрическа плоча, разказва Светлин Марков.

Чистят се зърната и се слагат в първите мелници, може да се търка или да се чука зърното и става на брашно  и след това започва да се меси с вода, без мая, без други добавки и става хляб.

През тази година на "Зелени дни" се предлага и много практическа информация за хората, които искат да направят зелена къщи за гости или да се занимават с биоземеделие. Зелените дни се организират от Българската асоциация за алтернативен туризъм. На изложението се представят 38 участници.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна