Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: Сметната палата става зависима от управляващите

Снимка: Архив
От партия ГЕРБ смятат, че Сметната палата става зависима от управляващите. Като доказателство за това депутатът Димитър Главчев цитира няколко изявления на новия председател на одитната институция Лидия Руменова:

Без да бъде конституиран колегиалният орган, се каза, че ще има повтаряне на одити, което е абсолютно недопустимо. Говори се, че са правени поръчкови одити, което бие директно по авторитета на работещите в Сметната палата. Целта на г-жа Руменова и на тези, които я предложиха, е не да бъдат одитирани безпристрастно и независимо публичните средства, а Сметната палата да бъде превърната в политичска тояга, сопа или бухалка, както искате го възприемайте.

От ГЕРБ смятат също, че има политически натиск по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за присвояване на 50 хиляди лева. Главчев заяви, че това се прави с цел делото да приключи преди изборите:

Говори се от много места, че върху съдията се оказва натиск делото да бъде приключено преди изборите. Проследете го дали така ще се случи.

Очаква се до края на тази седмица партия ГЕРБ да внесе вота на недоверие на правителството. Той е поискан с аргумента, че енергийната политика е провлена.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна