Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпитват Орлин Тодоров по делото за отказа на СРС-та срещу него

За днес е призован последният свидетел по първото дело срещу ексвътрешният министър Цветан Цветанов. Ако бившият великотърновски антимафиот Орлин Тодоров се яви в Софийския градски съд, е възможно да започнат и финалните пледоарии в процеса.

Тодоров трябва да бъде доведен в съдебната зала със съдебна охрана. До принудителната мярка плюс глоба от 300 лева се стигна, след като бившият антимафиот не се яви на заседанието във вторник. Разпитът му е по искане на защитата на Цветанов.

Именно заради отказа да разпореди неговото подслушване след разрешение от съдия бившият вътрешен министър беше изправен пред съда.

Ако този разпит най-после стане факт, съдия Тони Гетов най-вероятно ще даде началото на финалните пледоарии, след което идва ред и на присъдата по първото дело за престъпления срещу правосъдието срещу Цветан Цветанов. Немският му защитник Ханс-Петер Улф, който днес се оказа служебно ангажиран, видя доказателства, че процесът срещу бившия вътрешен министър е политически във факта, че съдия Тони Гетов не предложил алтернативна дата за пледоарии с негово участие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна