Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с шефа на европейската гимнастика Жорж Гелзек

Премиерът Пламен Орешарски се срещна с шефа на европейската гимнастика Жорж Гелзек
Снимка: www.government.bg

Президентът на европейския съюз по гимнастика Жорж Гелзек и президентът на българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев се срещнаха с министър-председателя на България Пламен Орешарски.

Опитваме се да оказваме подкрепа в рамките на възможностите, не само за гимнастиката. Важно е в страната да се изгради модерна спортна база и да върнем младите хора в спортните зали, да развием повече масовия спорт. На тази основа ще дойдат и високите постижения, заяви премиерът. Орешарски отбеляза, че започва рехабилитацията на залата във Варна и изрази надежда догодина там да има съвременно съоръжение.

Жорж Гелзек изтъкна позитивното отношение на България към гимнастиката и отбеляза, че домакинството на София е гаранция за добра организация.

Изключително съм доволен от срещата с премиера на България. Тя протече в много топла и приятелска атмосфера с открити разговори и с огромно задоволство от двете страни. Европейският съюз по гимнастика смята, че европейското първенство протича с изключителен успех до момента.

На срещата присъства и заместник-министъра на спорта Йордан Йовчев:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна