Права за ползванеrc="//platform-api.sharethis.com/js/sharethis.js#property=598acd0de2587a0012539f76&product=inline-share-buttons">
Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тримата спасени младежи са били на ръба на отчаянието

Трите момчета, които бяха открити в Стара планина след няколкодневно издирване, са били на ръба на отчаянието. След успешния край на спасителната акция един от тримата - Виктор разказа за преживяното:

Само където вълци и мечки не срещнахме, но във времето, което прекарахме там, мисля, че навъртяхме над 100 километра вървене. На тримата, които бяхме, животът ни можеше да приключи на много пъти. Увиснах на 90-градусов склон, както е водопадът, добре че ме държаха за ръка. Това е само един от случаите. Спахме на градушка, спахме на дъжд, спали сме под дървета. Големи пещери не можахме да намерим. Без никаква храна и без никаква вода.

Всъщност ние пътувахме надолу, търсехме някакъв път, по който да се ориентираме малко или много и както слизахме надолу, видяхме една чешмичка и спряхме да пием вода. Пихме малко вода и продължихме надолу и мина една кола. Благодаря на Господ, на този човек за това, което направи.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна