Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алфонсо Куарон ще режисира филма по учебника на Хари Потър

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кинокомпанията "Уорнър брос" е поканила режисьора Алфонсо Куарон да заснеме филма по учебника на Хари Потър "Фантастични животни и къде да ги намерим", съобщи Дедлайн. Лентата е по едноименната книга на Дж. К. Роулинг и ще излезе на екран на 18-и ноември 2016-а година.

Роулинг публикува "Фантастични животни и къде да ги намерим" през 2001-ва година - между четвъртата и петата книги от прочутата й поредица за приключенията на Хари Потър. Томчето е окачествено като ръководство за магичния свят на Хогуортс.

По книгата на британската писателка се подготвят "три мегафилма", които ще проследят историята на магизоолога Нют Скамандър. Скамандър е автор на ръководство за магични създания и неговите приключения ще бъдат във фокуса на първия филм от планираната трилогия.

За въпросната филмова адаптация за пръв път се заговори през септември миналата година. Тогава Дж. К. Роулинг заяви, че макар да е свързана със света на Хари Потър, историята не е нито продължение, нито предхожда хронологично филмовата поредица за момчето-магьосник, а представлява "разширяване на магичния свят".

Действието на историята, базирана върху "Фантастични животни и къде да ги намерим", се развива в Ню Йорк, седемдесет години преди представянето на Хари Потър пред света на магията, посочва БТА.

Очаква се самата Роулинг да напише сценария за филма на "Уорнър брос". Куарон, който режисира третата лента от поредицата за Хари Потър, миналата година бе отличен с "Оскар" за "Гравитация" с Джордж Клуни и Сандра Бълок.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна