Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови проблеми за домакина на Мондиал 2014

Властите на бразилския град Манаус - един от домакините на мачове от Мондиал 2014, обявиха извънредно положение заради рязкото повишаване на нивото на водата в река Амазонка.

Властите обаче казаха, че няма опасност от наводнения.

Жасира Оливейра, говорителка на кметството на Манаус, каза, че няма опасност да бъде засегнат стадион "Арена Амазония",
където ще се играят четири мача от Мондиал 2014, в това число Англия - Италия на 14-и юни и САЩ - Португалия на 22-ри юни.


Същевременно бразилската полиция използва сълзотворен газ за разпръскване на протестиращи срещу домакинството на световно първенство по футбол привърженици.

Демонстрациите срещу Мондиала се състояха в пиковия трафик час за столицата Бразилия, като в тях се включиха над хиляда души.

Основна цел на протестиращите от месеци насам е да забавят строежите по стадионите и инфраструктурите в градовете - домакини.

Те проведоха новата демонстрация близо до националния стадион "Мане Гаринча", като към тях се присъединиха и индиански наследници, облечени в традиционните за тази култура дрехи. Те пък искаха правото на труд за безработните.

Освен че успяха временно да спрат работата по стадиона и околните съоръжения, протестиращите попречиха на футболните фенове да видят гостуващата на стадиона световна купа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна