Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч започна реконструкция и подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в село Малиново

Община Ловеч започна реконструкция и подмяна на вътрешната водопроводна мрежа в село Малиново. Средствата в размер на 970 хиляди лева са осигурени от инвестиционната програма на правителството "Растеж на регионите". Селото е на воден режим от години.

След реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа в Малиново предстои и подмяна на довеждащия водопровод, за което ще са необходими още около 1 милион лева, съобщи кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев:

Поради големите загуби на вода вътре в населеното място, изграждайки този проект, проблемите в селото ще намалеят в много голяма степен. Загубите са около 60-70 процента само от течове. 

Според Казанджиев проблеми с остарялата водопроводна мрежа има във всички населени мета в общината:

Старата водопроводна мрежа е на над 50 години. Водопроводи, които са изградени от стари системи – каменитови, интернитови. Те имат и своите други последствия, така че започваме поетапно да работим по подмяна на водопроводите в населените места.

Казанджиев допълни, че проблемът с водоснабдяването в Ловешко може да се реши напълно само с изграждането на язовир "Черни Осъм", но вече няколко правителства не го включват в програмните си планове.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна