Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков: Потенциалният партньор на "България без цензура" е БСП

Снимка: БГНЕС

Потенциалният партньор на "България без цензура" е БСП, но без сегашното й ръководство. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на движението Николай Бареков:

Казвам ви моят личен избор като гледам цирка в държавата. Най-нормалната партия с днешна дата се нарича БСП. Там проблемът е Станишев, Моника естествено, която му дърпа конците. БСП е най-демократичната и нормална партия. Станишев трябва да си ходи, Янаки Стоилов и старите муцуни. Да си поемат партията младите хора. Те също ще добутат 40-50 депутата в следващия парламент и ако е такова положението, аз ще предложа на хората в партията БСП да идва при нас и с нея да правя правителство и да управлявам.

Бареков заяви, че подкрепящите го независими депутати ще гласуват за вота на недоверие срещу правителството:

Борисов прави един циничен акт, да предизвиква вот на недоверие с темата "Енергетика". Ние от немай къде ще трябва да подкрепим този вот, защото всички се провалиха в енергийната тема, и БСП се провали, и ГЕРБ се провали. Разбира се, провалът на ГЕРБ беше фундаментален, защото вдигнаха цената на тока, хората се самозапалиха и излязоха по улиците.

Николай Бареков за пореден път поиска предсрочни парламентарни избори и служебно правителство, но не обясни как ще принуди управляващите да подадат оставка. Той обяви, че е поискал среща с президента, за да обсъдят евентуален бъдещ служебен кабинет, но все още няма отговор от държавния глава.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна