Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха англичанин, блудствал с деца от Бургас и региона

Задържаха англичанин, блудствал с деца от Бургас и региона. В дома му са открити множество снимки на малолетни с порнографско съдържание, които мъжът е съхранявал в компютъра си.

Прокуратурата е наложила на  67-годишния англичанин, който постоянно живее в България, мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Към момента са направени разпити на свидетели пред съдия, съобщи говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева:

Предполагам, че буквално до дни ще имаме направено искане, което да е за постоянна мярка "задържане под стража" с оглед на това, че в миналото той също е съден за подобен род престъпление на територията на Великобритания. В момента имаме установени три малолетни деца, но предполагам, че все още броят им е възможно да нарастне. Това е една доста специфична материя, която трябва с по-голям подход и деликатност да се работи, защото все пак говорим за една, да кажем, крехка детска душевност, която за съжаление подобен род действия може да бъде засегната за в бъдеще.

От полицията не съобщават информация за местоживеенето на британеца.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна