Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора остава с 19 милиона дългове

Структурната реформа в Многопрофилната университетска болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора скоро ще бъде завършена. Дълговете на здравното заведение обаче остават. Те са общо 19 милиона лева, от тях 18 милиона са просрочени задължения.

Всички клиники и отделения вече са в основния корпус на болницата, на 13-ия етаж е настанена и Клиниката по кожни и венерически болести, която досега работеше в старата част на онкологичния диспансер. Към нея е създадено детско отделение. Открит е и сектор за дерматохирургия.

Единствената клиника, която все още не е пребазирана, е Акушеро-гинекологичната, но е избрано място и е готов архитектурният план. Скоро ще започне диагностично-лечебна дейност и отделението по психиатрия.

Изпълнителният директор проф. Петрана Чакърова заяви за БНР, че работата на болницата с лимитите, определени от Здравната каса, е невъзможна и добави, че всеки месец фирмите, на които са длъжници, запорират техните сметки в Районната здравноосигурителна каса и в банките.

Старозагорската болница би се присъединила към един колективен иск на държавните болници срещу постановлението на Министерския съвет за лимитите на здравните заведения. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна