Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

49 сигнала са получени в пожарната след падналия дъжд

Снимка: Радио Шумен
49 сигнала са получени в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за последните 12 часа. Всички са свързани с последствията от падналия дъжд в страната. В момента екипите на службата работят по 22 произшествия в различни точки на България.

От пожарната уточняват, че най-много сигнали са подадени в Бургас, където до момента има 20 случая на наводнени избени помещения, къщи и инфраструктурни обекти.

В София пожарникарите са приключили работата си по наводнените обекти. Проблеми е имало още в Софийска област и в Габрово.

Обилният дъжд, който в момента вали в Шумен, е наводнил едно от помещенията в Детска ясла №6 в града, съобщи Красимир Косев от "Гражданска защита". Там водата, която канализационната система не може да поеме, се стича в бившето котелно помещение на забавачницата. Екип на пожарната вече изпомпва водата. Наводнен е и двор на частен дом на ул. "Марица", съобщиха още от Общината. Пожарникарите отводняват и блок на улица "Владайско въстание", където водата е започнала да влиза в мазетата. В промишлената зона на града има наводнен цех на шуменска фирма.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени