Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дисциплинарната комисия на БФС наказа "Ботев" (Пд) с три мача без публика и глоба от 14 000 лева

Снимка: БГНЕС

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наказа "Ботев" (Пд) да играе без публика в три домакински мача и обща глоба на стойност 14 000 лева. Санкцията е за инцидентите, предизвикани от запалянковците по време на загубения с 0:1 финал за купата на България срещу "Лудогорец".

Ето и цялото решение на Дисциплинарната комисия:

По Т. 1. от дневния ред:
По отложен за разглеждане инцидент по време на срещата между отборите на ПФК "Ботев" /гр. Пловдив/ и "Лудогорец" /гр. Разград/ - финал в турнира за Купата на България, ДК реши:
За хвърлени предмети и пиротехнически изделия, опасни за здравето, довели до нанасяне на значителни материални щети и отчитайки множество нарушения от подобен характер в рамките на проведеното първенство, на основание чл.37, ал.1, т. 4, б.В и във връзка с чл.37, ал.1, т. 4, б.Б-1 и чл.16, ал.1, ДК налага наказание на ПФК "Ботев" /гр. Пловдив/  - лишаване от домакинство за 3 срещи и имуществена санкция в размер на 10 000 лева. На основание чл.37, ал.1, т.21, букви "А" и "Б" наказанието "лишаване от домакинство" се заменя със забрана за игра пред публика. За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК Ботев /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2 000 лева.
За навлизане на публика на писта и игралното поле, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.БЦ предложение 1 и чл.37, ал.1, т.1, б.ВЦ предложение 1, ДК налага на ПФК "Ботев" /гр. Пловдив/ имуществена санкция в размер на 2 000 лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени