Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Получихме от МОСВ финансовата корекция за депото за отпадъци, ще заведем иск в съда

Снимка: БГНЕС

85 милиона лева европейско финансиране е получила София до този момент за изграждането на последния етап от завода за преработка на отпадъците. Проверката на кмета Йорданка Фандъкова показа, че няма изоставане в строителните работи, които трябва да приключат през август 2015-а година.

Екоминистерството е наложило финансови корекции върху стойността на проекта, което Общината ще обжалва в съда, закани се Фандъкова: 

За съжаление, получихме и първото потвърждение за наложена финансова корекция за депото и затова ще заведем иск в съда. Аз не мога да си представя, че, при положение че българският съд веднъж се е произнесъл, ще се произнесе по някакъв друг начин. Пет процента е корекцията за депото. Това изключително много обърква бъдещата ни работа, защото кой е този орган в България, пък и извън България, на който аз да имам доверие, че всичко с процедурата е наред. Нека да видим. Аз не вярвам. ВАС вече веднъж се е произнесъл по процедурите. Това пък ще бъде съвсем объркващо, тогава ще спрем да работим, защото аз няма да знам, като получа решение на КЗК, решение на ВАС, решение на одитен орган в България или извън България, няма да знам дали да му вярвам, защото няма да знам на следващото каква ще бъде позицията. Това е наистина някаква шизофренна ситуация. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна