Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бареков е готов с по няколко имена за всяко министерско кресло

Снимка: БГНЕС

След днешното заседание на Изпълнителния съвет на "България без цензура" Николай Бареков извади по няколко имена за всяко министерско кресло и каза, че е готов със списък на заместник-министри. За секторите икономика, енергетика и социална политика той посочи като подходящи Рада Коджабашева, Калина Крумова и Ангел Славчев. За финансов министър Барекв спряга отцепника от ГЕРБ Светлин Танчев или Хари Гарабедян от пловдивската организация. Здравен министър ще е доцент Христо Бозов, образование и култура поема проф. Мирослава Кортенска, правосъдие Катя Колева, Васил Иванов или Дяко Дяков. Последните двама са адвокати.

Бареков се вбеси на журналистически въпрос:
Госпожо, това ли ви вълнува държавната телевизия? Аз ви говоря за безплатни лекарства. Вие се вълнувате колко струва кампанията ми. Госпожо, ще ви кажа - два милиона. Не ви  ли е срам? Вие не ме каните в БНТ. Трябваше да се моля на вашата генерална директорка. Да си отварям ли още устата? Искате ли? Защото мога и още неща да кажа. Кой при вас откъде си взима заплатите, и за други се отнася това. Ако ме предизвикате с тези въпроси, ще изляза и такива неща ще кажа за вас и за медиите ви, че ще взема над 200 човека в следващия парламент, депутати.

Новият евродепутат демонстрира самочувствие и заяви: Над главата си нямам началници. Прекалено съм силен, за да бъда зависим от някаква си банка или медия. Прекалено силен е вече Бареков, обърка ви сметките.

Бареков призна, че вече е милионер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени