Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ внася пети вот на недоверие срещу кабинета

| обновено на 04.06.14 в 10:44
Снимка: БГНЕС
Утре партия ГЕРБ внася в Народното събрание петия вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски. Критикувана този път ще е водената политика в сектор финанси, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него причината за  поредния вот на недоверие към правителството е подготовката за изтегляне на нов кредит: Това, което предупреждавахме многократно, че са се подготвяли да вземат още над 3 милиарда дълг. Вместо да си оправят събираемостта, да се борят с контрабандата, тръгват към най-лесния начин - да задължават следващите поколения с милиарди. Вече близо милиард е дупката в бюджета. Залагат в енергетиката приходи, които знаят, че никога няма да дойдат. Това правителство единственото, което може да прави е да изобличава Брюксел, че работи против България. И, ако това правителство продължи да стои, нищо чудно и да предложат в един момент да напуснем съюза.

Бойко  Борисов коментира, че вече има сериозен проблем с усвояването на еврофондовете, а цената на парното се вдига с политическа цел: ДКЕВР вдига цената на парното в 4 от най-големите градове, за да пострадат кметовете на ГЕРБ.

Строежът на "Южен поток" ще доведе до нови санкции от Европа, смята Борисов.

Предстоящият отчет на премиера в петък за направеното за една година, Борисов коментира: Приходните агенции не работят, фондовете спират, пенсионна реформа няма, в здравеопазването дефицит над 500 милиона. Какъв отчет да направят?



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна