Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манфред Вебер: Наказателната процедура срещу България за "Южен поток" е правилно решение

Вебер: Българското правителство създава сериозни проблеми

Манфред Вебер
Снимка: www.manfredweber.eu

Решението на Комисията за наказателна процедура срещу България е правилно и защитава европейските интереси, смята новоизбраният председател на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер.

42-годишният германски християндемократ заяви за БНР, че българското правителство създава сериозни проблеми и че в следващите месеци и Европейската комисия, и Европейският парламент ще трябва да положат усилия България да се върне на европейския си път:

Въпросът колко се доближават България и българското правителство до Русия, предизвиква тревоги сред много колеги тук в Брюксел. Да се надяваме, че страната ще се върне на европейския си път.

Вебер изрази съжаление, че отново се е стигнало и до спиране на европейски средства, от които хората в България толкова много се нуждаят.   

Междувременно евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел беше избрана за заместник-председател на групата на ЕНП в Европарламента. Габриел, която получи подкрепата на над 80 на сто от гласувалите, заяви, че приема този пост като признание за активната роля на ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство и за победата на партията на евроизборите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна