Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големи щети от наводенията и градушките в Добричко

Снимка: dobrich.bg

112 литра на квадратен метър е измереното количество валежи в Добрич за последното денонощие. Шахтите са препълнени, по улиците се стичат реки. Наводнена е детска градина в един от кварталите. Областната дирекция на полицията остана без ток и паспортната служба спря работата с клиенти. В селата има наводнени дворове и мазета, прокапали покриви. До момента в Противопожарната служба са получени 15 сигнала. Наводнени къщи и частни дворове има в селата Драганово, Опанец и Богдан. Река Батовска излезе от коритото си и наводни три села. В курорта Албена са наводнени два хотела. Наводнения има и Каварна и село Кранево.

Щетите от дъждовете и градушките този месец в Добричко са за стотици хиляди левове.
Над 50 заявления от десет землища на Добричка област за щети от поройните дъждове са подадени в Областната дирекция "Земеделие". Щетите са както от наводненията, така и от градушките. Има земеделски производители, чиито посеви и насаждения са 100 процента погубени. Унищожени са ниви с пшеница, ечемик, рапица, царевица, слънчоглед, овошки, лук, домати, краставици, тикви. Екипи на дирекцията правят огледи на място. Констатациите са за много по-големи щети.

В Регионалната здравна инспекция вече има и 29 сигнала за ухапани от кърлежи, а днес заради поройните дъждове ВиК отложи ремонтите по много от авариите на мрежата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна