Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: ГЕРБ провалиха днешното заседание, защото не искат референдум

| обновено на 12.06.14 в 12:12
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламента Михаил Миков каза в кулоарите, че от ГЕРБ са провалили нарочно днешното заседание, защото не желаят провеждане на референдум. Миков обяви, че ще свика извънредно заседание най-вероятно в началото на следващата седмица.

Не искат референдум – това е истината и тя днес се видя, като провалиха заседанието, точката за което и те предлагаха. Те не очакваха, че БСП ще подкрепи задължителното гласуване. Сега се опитват всячески да блокират референдума само и само да не се случи или да го употребят заедно с изборите само и само, за да си вдигнат активността, защото смятат, че тази истинска гражданска енергия ще отиде в партийна полза на ГЕРБ.

Миков  обяви очакванията си за утрешното заседание на парламента: Утре ще има гласуване по проведените разисквания по вота на недоверие, насрочено е и денят ще трябва да започне с това, ако има кворум. Ако тези, които са поискали вота на недоверие, ги няма, няма да има гласуване. А веднага след това ще разгледаме и референдума, мисля да предложа.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени