Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Киев обвини Русия, че "извозва незаконно" сирачета от района на град Донецк - център на непризната сепаратистка република в Източна Украйна, информира руското издание ПРАВДА. Според украинското външно министерство сираци са транспортирани от град Снежное към руска територия. ПРАВДА обяснява, че Киев е изпратил вербална нота на Москва с искане за спешни мерки за незабавното им връщане.

Руски дипломати обвиняват Киев в използването на забранени оръжия в Източна Украйна, съобщава ВЗГЛЯД. Руското външно министерство смята, че обещанието на президента Петро Порошенко за прекратяване на огъня в района не се изпълнява. Според информациите в предградията на Славянск са били употребявани запалителни бомби, посочва изданието.

Ирак се разпада. Кюрдите са превзели богатия на петрол северен град Киркук, който отдавна смятаха за своя столица, пише ИНДИПЕНДЪНТ. Шиитски фундаменталисти заплашват да завземат Багдад, както и градовете в южната част на страната. Правителството има власт над населените със сунити северна и централна част, отбелязва вестникът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени