Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни изпусна медал в многобоя на европейското в Баку

Ансамбълът ни изпусна медал в многобоя на европейското в Баку
Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни изпусна да спечели медал в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика в Баку. Българките бяха на втора позиция след първото изиграване с пет чифта бухалки, като получиха оценка от 17.666 точки. При второто изпълнение с три топки и две ленти, възпитаничките на Ина Ананиева допуснаха груба греша, изпуснаха лента, за което получиха 16.633 точки, която ги изхвърли извън призовата тройка. С общ сбор от 34.299 точки момичетата се наредиха четвърти, но успяха да се класират за финалите на отделните уреди в неделя. Във финала на бухалки влязоха с втори резултат, а в този на топки и ленти са със седми.

Най – високи оценки и при двете изпълнения получи състава на Русия, който събра 36.566 точки. Среброто взеха гимнастичките на Италия – 34.749 точки, а бронза стана притежание на Израел – 34.383 точки.

Ансамбълът на Беларус, претендент за медалите, се нареди на 17-ти със сбор от 27.800 точки. Гимнастичките на бившата руска република бяха на трето място след първия уред, но при второто си излизане допуснаха редица груби грешки, като бяха оценени с 10.400 точки.

В надпреварата участваха 21 ансамбъла.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени