Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Айрън Мейдън" с трети грандиозен концерт в България

| обновено на 16.06.14 в 17:30
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Вратите на зала "Арена Армеец" отварят, за да посрещнат почитателите на британската хеви метъл група "Айрън Мейдън". 

Флагманът на британския хеви метъл - групата "Айрън Мейдън" идва у нас за третия си мащабен концерт, този път - в зала "Арена Армеец" в столицата. Музикантите пристигат в рамките на турнето "Мейдън Инглънд Уърлд тур". Родните им почитатели ще ги видят и чуят в класическия им състав тази вечер от 20 часа.

"Айрън Мейдън" са една от най-успешните метъл групи на всички времена. По цял свят феновете ги обожават заради тежките химни, превърнали се в класика. Шестимата британци идват в състав: Брус Дикинсън, Дейв Мъри, Ейдриън Смит, Яни Гърс, Стив Харис и Нико МакБрейн.

"Мейдън" са продали през 34-годишната си кариера над 85 милиона албума по целия свят. Концертът им у нас е специален, тъй като групата отбелязва края на суперуспешната си световна обиколка "Мейдън Ингланд тур". Когато Мейдън приключат с обиколката в началото на юли, шоуто им ще е гледано от над 2 милиона почитатели. Британците обещават, че предстои да видим у нас един незабравим концерт. Освен промените в сетлиста, в сравнение с концертите в турнето досега, музикантите гарантират, че ще се насладим на пищно светлинно шоу, пиротехника, взривяващи ефекти и уникални превъплащения на талисмана на групата Еди.

За нас е огромно удоволствие да свирим в България. Вълнуваме се, че ще представим песните от "Мейдън Ингланд" в София. Не сме били тук от 2007-а и нямаме търпение да видим страхотните си фенове отново. За обиколката ни сега сме изменили малко сетлиста, за да покрием колкото се може повече музика от 80-те, а вероятно това ще е последният път, когато ще изпълним някои от тези песни на живо, сподели певецът на "Айрън Мейдън" Брус Дикинсън преди концерта.

Входовете на разпродадената "Арена Армеец" ще бъдат отворени в 18 часа. А три часа по-рано пред залата ще започне рок парти. По програма подгряващата група "Гоуст" ще започне около 19.30 часа, а Брус Дикинсън и компания ще се появят на сцената около 21.00 часа. Очакванията са концертът да продължи поне два часа.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени