Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаел Шумахер излезе от кома и напусна болницата в Гренобъл

| обновено на 16.06.14 в 15:57
Михаел Шумахер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратният световен шампион от "Формула 1" Михаел Шумахер вече не е в кома, съобщи неговият говорител Сабине Кем. Той е напуснал болницата във френския град Гренобъл, където се лекуваше след ски инцидента през декември.

Информацията беше потвърдена официалн в специално изявление. Шумахер е отведен на неизвестно засега място, където го очаква дълъг период на рехабилитация, допълва Сабине Кем. Семейството на пилота благодари безкрайно на всички - от първите, притекли се на помощ, до всеки един в бяла престилка в болницата, които досега се грижеха за него и свършиха блестяща работа, на всички, които го подкрепяха в най-трудната му битка за живота, се казва в изявлението на официалния му мениджър.

Събуждането на Михаел Шумахер съвпадна със стотния мач на Бундестима на Йоги Льов. На световното първенство в Бразилия тази вечер Германия играе срещу Португалия.

Седемкратният световен шампион удари главата си в камък по време на ски във френския курорт Мерибел през декември и беше поставен в изкуствена кома, след като претърпя мозъчна операция в болница в алпийския град Гренобъл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна