Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дизайнери съветват: Българските политици да шият костюмите си по поръчка

Снимка: БГНЕС
България има най-модерните фабрики за производство на мъжки облекла, казва  Мартин Йорданов - управител на русенска модна компания на форум,  посветен на мъжката бизнес мода. Причината нашата страна да се очертава като водещ производител е късното й развитие в бранша. Спазването на сроковете за доставка на материали и усъвършенстването на връзката клиент - дизайнер - фабрика е основна цел в модния бизнес както у нас, така и по света.

Забелязва се тенденция мъжката мода дори да изпреварва дамската, казват модните специалисти. Традиционно костюмът е най- предпочитаното облекло за бизнесмените и политиците. Много малък процент от българските политици се обличат добре и според последните модни тенденции, сподели дизайнерът Любомир Дойчинов - Любие. Обличат се като от зрънчо, обясни той.

Дизайнерите съветват българските политици да шият костюмите си по поръчка, за да могат по-добре да разкрият своята индивидуалност и авторитет, а не да следват еднотипните конфекции.

Гледайте им ръкавите, винаги трябва да се вижда ризата. Не се ли вижда, значи му е изцапан ръкава, шегува се Мартин Йорданов.

Фирмата, която той управлява, е дарила 205 сака за пенсионери и костюми за абитуриенти от домове за сираци. Управителят споделя още, че в цял свят вече се търси европейска стока, което дава шанс на българската индустрия да пробие в бранша. Дори китайски фирми са купувари материали от България. Фабриката е успяла да достигне и до американския пазар, обличайки топ мениджърите на Вашингтон. Като признание за добре свършената работа екипът на фабриката, начело с управителя й Мартин Йорданов, лично били приети от 83 - годишния шивач на американския президент Барак Обама - Джордж Дипари, който споделил с тях своите умения.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна