Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев призова политиците за разум и смирение

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев призова политиците за повече разум и смирение. Той подчерта, че вчерашният Консултативен съвет за национална сигурност е задал посока на разум и диалог, а не към конфронтация:

Аз апелирам към всеки един от политическите лидери да не развалят вече постигнатото. С повече смирение и с повече уважение към гражданите и към общата надежда и желание за стабилност в държавата. Да работят за стабилност зависи от всеки един от политическите лидери. Убеден съм, че съм на прав път. Малко повече смирение, защото, ако сега отново се върнат към агресия и политическо противопоставяне, всеки един от тях ще плати много висока политическа цена, заяви президентът Плевнелиев, който е на посещение в гр. Раковски.

Според президента, вчерашният Консултативен съвет за национална сигурност е бил успешен и важен за нацията и е задал съвсем различна посока:

Посока на разум и  диалог, а не на политическо противопоставяне, посока на сътрудничество, а не на късане на каквито и да било инициативи и документи.

Президентът коментира още, че е рано да се говори за служебно правителство, но той е готов да понесе за втори път отговорност като посочи служебен премиер и министри:

Спомнете си през 2013 година бях оставен в пълна изолация - всички политически лидери ме изоставиха и аз сам трябваше да правя служебно правителство. Справих се не зле. Сега очаквам в следващите седмици да видя отново подхода на политическите лидери, дали ще работят за диалог, надграждане, стабилност. Разбира се и аз съм готов за диалог.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна