Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова с втора победа на европейското отборно първенство в Латвия

Ивет Лалова с втора победа на европейското отборно първенство в Латвия

Ивет Лалова записа втора победа на европейското отборно първенство по лека атлетика, втора дивизия в Рига (Латвия).  Лалова финишира първа в спринта на  200 метра с време 22 секунди 92 стотни и осигури седмата победа за страната ни  в състезанието досега. 

Първи места днес спечелиха  Митко Ценов на 3000 метра с препятствия - 8 минути 45 секунди 55 стотни, Радослава Мавродиева в тласкането на гюле със 17 метра 80 сантиметра (личен рекорд за сезона) и Румен Димитров в  тройния скок с 16 метра 77 сантиметра и в женската щафета на 4 по 400 метра - 3 минути  37 секунди 4 стотни.

Българските национали завършиха на трето място със 192 точки от 40 дисциплини и запазват мястото си във втора лига за догодина. Първото място е за Латвия с 206,5 точки пред втория Швейцария с 206 точки. Първите два тима се качват в първа лига за 2015 година.

Определено съм доволен от представянето на българския отбор в Рига. Искам да поздравя нашите момчета и момичета, защото е възможно да не с класираш напред в едно състезание, но лошо е когато не се бориш докрая. А в Рига те се бориха мъжки. Почти всички топ атлети на които разчитаме на силно представяне на европейското на открито в Цюрих през август показаха адекватна за този период форма. Положителното в Рига бе, че освен доста победители имаме и много атлети, които си направиха лични резултати, каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна