Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алжир надигра Република Корея, продължава да мисли за 1/8-финал

Алжир победи Република Корея с 4:2
Снимка: FIFA

Отборът на Алжир надигра състава на Република Корея с 4:2 в мач от 8-ма група на Мондиала в Бразилия и направи сериозна крачка към участие в 1/8-финалите. Победата на алжирците е първа за тях на световно първенство от 1982 година и влезе в история, защото до момента нито един африкански отбор не бе отбелязвал 4 гола в един мач на Светотовно първенство. 

Алжирците притиснаха своя съперник и започнаха да обстрелват вратата на Рюн. В 26-ата минута Меджани намери с дълго подаване Слимани, той се пребори с двамата централни защитници и технично насочи топката във вратата. Само две минути по-късно централният защитник Рафик Алиш беше оставен непокрит след ъглов удар и с глава покачи на 2:0. 5 минути преди края на полувремето отново Слимани овдаля топката в опасна близост до вратата и подаде на Джебу, който направи резултат класически.

В началото на второто полувреме корейците бързо успяха да върнат едно попадение чрез Мин, който се използва грешка на Бугера и вкара между краката на Мболи. Африканците реагираха веднага и в 62-та минута решиха двубоя - след бърза контраатака Брахими вкара за 4:1.10 минути по-късно корейците вкараха нов гол чрез Чеол, но силите им стигнаха само за по-почетна загуба.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна