Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строежът на ЛОТ-2 на магистрала "Струма" върви по график

Снимка: БГНЕС

Към този момент за свлачищата във Варна, регистрирани от Министерството на регионалното развитие, няма опасност. Това каза министър Десислава Терзиева. Тя, заедно с министъра на транспорта Данаил Папазов и председателя на Пътната агенция Стефан Чайков провериха хода на строителните работи по магистрала "Струма -ЛОТ-2".

Строителните дейности по изграждането на ЛОТ-2 на автомагистрала "Струма", вървят по график, като физическото изпълнение е около 20 процента.

Срокът за завършване на втория ЛОТ на аутобана е месец март, следващата година.

Трасето от Дупница до Благоевград е с дължина малко повече от 37 километра.

Ще се изградят четири пътни възела и два тунела.

Инспектиращите днес провериха и строителството на един от тунелите на аутобана. Изпълнението на участъка от Дупница до Благоевград е координирано и с работата на археолозите.

Това каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Тя припомни, че спазването на уговорените срокове са от особена важност, за да не се пречи на строителството на магистралата и уговорените срокове за това.

Бяхме и на три обекта археологически. Знаете, че положихме специални усилия да можем да се разберем и да работим координирано с археолозите. Много важно условие, за да завършим обекта в срок. Видяхме много интересни артефакти.

За ЛОТ 4 на магистралата от Сандански до Кулата има удължение на срока на ЛОТ 4 с договор. Окончателният срок за приключване е месец октомври, 2014-та година.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна