Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев: Клиент съм на ПИБ, не съм си изтеглил парите от там

| обновено на 27.06.14 в 15:42
Снимка: БГНЕС
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев опроверга разпространяваните слухове, че БНБ ще вкара квестори в Първа инвестиционна банка, а ДАНС и прокуратурата ще правят разследване в нея:

Никой не планира и не възнамерява - нито БНБ да вкара квестори в която и да било банка, нито прокуратурата или ДАНС да влизат и да правят разследване в която и да било банка. Това са зловредни слухове, абсолютно категорично искам да опровергая тези неща и не бива в момента да се разпространяват! Няма такава идея! Искам да ви кажа, че банката е стабилна, всички банки са стабилни към момента, нямат ликвидни проблеми. Това, което предприехме от вчера, аз съм провел консултации и разговори както с представители на банката, така и с представители на БНБ, тази сутрин с министъра на финансите включително имахме среща с главния прокурор, с председателя на ДАНС, включително и при президента имахме среща. В резултат на тези разговори мога да кажа, че се затвърждава моето убеждение към момента, че банковата система е стабилна, тя е по-стабилна, отколкото са повечето в ЕС.

На въпрос как би постъпил, ако вложенията му са в Първа инвестиционна банка, министър Цветлин Йовчев показа банковата си карта.

Аз съм клиент на ПИБ, аз не съм си изтеглил парите и не възнамерявам да ги изтегля. Абсолютно категорично го заявявам. Парите не са огромни средства, защото не разполагам с такива, но са съизмерими с моята заплата. Ето това мога да кажа по този въпрос, заяви Йовчев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна