Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калоян Паргов отрече предположенията, че ще се кандидатира за лидер на БСП

Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от БСП в София са недоволни от работата на дружествата "Софийски имоти" и "Център за градска мобилност". Калоян Паргов от социалистите обясни:

Едното е ябълката на раздора за всяко управление на София - "Софийски имоти". Вчера изпълнителният директор Ирена Петрунова подаде оставка. Имаше сага с несебърските имоти, в които страна е "Софийски имоти" и община Несебър. Считам, че това е една от причините госпожа Петрунова да си подаде оставката под силен, висок политически натиск. Вторият въпрос беше свързан с решението на Административния съд за отмяна на Наредбата за паркиране в София, което създава правен хаос. "Центърът за градска мобилност" е поставен под съмнение и закоността му на работа и разпореждането му с публична общинска собственост.

Калоян Паргов определи като спекулативно спрягането на името му за лидер на БСП, както и за бъдещ кандидат-кмет на София.

В момента съм председател на градската партийна организация. Всякакви спекулации и мнения, които се изразяват в публичното пространство по отношение на лидерския въпрос от БСП, както и на бъдеща кандидатура за кмет на София, са просто едни предположения, аз бих ги нарекъл необосновани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна