Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Има неадекватност на специалните служби по казуса с банките

Снимка: БГНЕС

Според бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, има неадекватност на специалните служби по казуса с банките:

Смятаме, че имаме неадекватност от страна на специалните служби, а знаете, че в Държавната агенция за национална сигурност и финансовото разузнаване има отдели, които се занимават точно с всичко, свързано в банковия сектор и смятам, че всеки един от нас трябва да си даде много ясен отговор дали цялостната реформа "Бисеров-Йовчев" не беше провокирана, за да имаме това, което имаме днес.

Цветанов каза, че председателят на ДАНС Владимир Писанчев и  министър Цветлин Йовчев трябва не само да си подадат оставките, но и да носят отговорност пред обществото заради провала си в  сектор "Сигурност". От ГЕРБ ще поискат с промени в новия закон за МВР той да влезе в сила от 1-ви януари 2015-а г.  Според Цветанов в последния момент ще има ново назначение на нов главен секретар по предложение на вътрешния министър:

Ще бъде по всяка вероятност сегашният, който показа професионализъм по време на Лясковец, показа голям професионализъм по време на Орлин Алексиев, когато беше демонстрирана голямата знакова операция "Кокаинови крале", която обаче не намери място в отчета на дейността на правителството за една година. Така че в тази посока ние призоваваме сегашното ръководство на МВР да ограничи назначаването на ръководни позиции на хора, които ще бъдат назначени по всяка вероятност в предстоящите седмица-две. Ще се търсят удобните хора, които да могат да бъдат услужливи на тези, които съсипаха сектора за сигурност.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени