Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учител от Силистра тръгна на велопоход по стъпките на Левски в Румъния.

Снимка: Радио Видин
Учителят Христо Раев от Силистра потегли на велопоход до паметни места в Румъния, свързани с живота и делото на Васил Левски. Инициативата му е посветена на 177-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Христо Раев е учител по биология, фотограф, член на общинския комитет "Васил Левски". Възхищава се от делото на Апостола и смята, че повече съвременни българи трябва да следват неговия пример: Ако поне малко хората или политиците работят като Левски, поне всеки ден по мъничко, няма да сме на това дередже. Виждате какво е.

Христо ще пропътува с колелото си разстоянието от Силистра до Тулча, Букурещ, Турну Мъгуреле и обратно в Силистра. Колопоходът е осъществен с подкрепата на Доростолската митрополия, общината и комитета "Васил Левски", съобщи председателят на патриотичната организация Цветана Цанова: Това е първата проява, с която отбелязваме 177 години от рождението на Апостола на свободата.

Христо Раев тръгна на път с благословията на отец Добри Чаков. Той му пожела лек път и ангел - хранител да го съпровожда по стъпките на Апостола.

Велопоходът ще приключи на 18-и юли пред паметника на Апостола в центъра на Силистра.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна