Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР организира летен музикален фестивал от днес до неделя в София

Българското национално радио организира летен музикален фестивал от днес до неделя в София. Музикалното събитие е част от проявите, посветени на 80-ата годишнина на обществената медия. На специално изградената открита сцена пред Народния театър "Иван Вазов" ще се представят музикалните състави на радиото.

Симфоничният оркестър на БНР с диригент Пламен Джуров ще открие фестивала тази вечер. В събота ще свири оркестърът за народна музика с гост-солистите Янка Рупкина, Володя Стоянов, Валерия Момчилова и Ева квартет. Финалът е в неделя с Биг бенда на радиото и със специалното участие на Михаела Филева, Нора Караиванова, Васил Петров и вокална група "Радиодеца". Още за големия концерт на открито от директора на Музикалната къща на БНР Хелия Чавдарова:

В едно артпространство все повече млади привечер лягат или сядат в зелените площи и говорят, пишат, рисуват оживено, така че се надявам да допълним по някакъв начин лятната картина на София. Да обогатим, разкрасим с всичко онова, което ще направят тези оркестри.

Всички концерти на радиото са с вход свободен и започват след 19.00 часа на откритата сцена пред Народния театър.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна