Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилската полиция арестува британец за нелегална продажба на билети за Мондиала

Бразилската полиция арестува британеца Рей Уилън, изпълнителен директор на компания - партньор на ФИФА, в рамките на разследване за нелегална продажба на билети за Световното първенство по футбол.

Рей Уилън, изпълнителен директор на Match Hospitality, беше арестуван в луксозния хотел "Копакабана Палас" в Рио де Жанейро, където отсядат най-високопоставените служители на ФИФА.

Миналата седмица полицията задържа 11 души и оповести, че е разбила мрежа за продажба на билети "на черно", като още тогава се породиха съмнения, че в нея участва и човек, близък до ФИФА.

Полицията смята, че бандата е заработила около 90 милиона долара от незаконната продажба и че е действала поне на още четири предишни световни първенства.

Конспираторите са препродавали билети, които по принцип са били отделени от ФИФА за безплатно предоставяне на партньори, спонсори, национални федерации и футболисти.

Рей Уилън е известна фигура във Великобритания и някога беше агент на сър Боби Чарлтън.

Match Hospitality е основният доставчик на корпоративни пакети от услуги по световните първенства и плати 240 милиона долара за изключителните права на последните две световни първенства.

Племенникът на президента на ФИФА Сеп Блатер – Филип Блатер – е президент на компания, която има голям дял в Match Hospitality.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна