Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицаи се срещат с жителите на малките селища във Великотърновско заради телефонните измамници

Заради зачестилите случаи на телефонни измами и кражби от електропреносната мрежа ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново започна поредица от срещи в малките населени места.

На срещите са поканени кметовете и жителите на селищата, представители на частни охранителни фирми, наети от местното население, арендатори, управители на земеделски кооперации. В тях се включват и хората, ангажирани в Националната програма „Сигурност”. Тя е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и Министерството на труда и социалната политика и има за цел да се ограничи безработицата, чрез осигуряване на заетост в опазването на обществения ред. Във Великотърновска област по програмата са наети 210 души в 57 населени места.

На срещите полицаите представят анализи за състоянието на престъпността в съответното селище, разясняват на хората как трябва да реагират при опити за кражби от електропреносната мрежа, какви са най-разпространените схеми за телефонни измами. Превенция на този вид престъпления, опазване на селскостопанската продукция от кражби и повишаване сигурността в малките населени места, е целта на тези срещи, които ще продължат до края на месец юли.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна