Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна трагедия с удавени нелегални имигранти стана до гръцкия остров Самос

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължава мащабната акция на гръцката брегова охрана по спасяване на нелегални имигранти във водите на Егейско море в близост до остров Самос. Задържани са двама турски граждани, които са извършили нелегалния трафик. Лодката, с която са превозвали имигрантите, е потънала в гръцки води и въпреки опастността за живота на хората трафикантите са подали много късно сигнал за помощ до гръцката брегова охрана.

Спасителната акция продължава вече няколко часа. Досега са открити двама удавени имигранти и едно дете, което е в тежко състояние. Лекарите на остров Самос се борят за живота му.

Петнадесет души са спасени досега. Те съобщиха на гръцките власти, че още 20 имигранти са в неизвестност. В акцията се включиха и хеликоптери, както и силите на гранична охрана от няколко съседни на Самос острова. По нареждане на министъра на корабоплавонето в издирването се включиха и намиращи се в близост до крушението кораби. Доброволци водолази от островите Самос и Хиос също предлагат участие в спасителната акция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени