Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов обвини кабинета и БНБ за случая с КТБ

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини целия кабинет персонално и БНБ за събитията около КТБ.  Той е подготвил над 30 въпроса за консултациите при президента в понеделник заради финансовото състояние на държавата. Борисов каза това в приветствието си към форума на младежката организация на ГЕРБ. 

Според лидера на ГЕРБ исканията за спиране на субсидиите на партиите идват от кръгове, които имат банки и бизнес интереси.

И всъщност да ни набутат всички политически лидери да отидем да целуваме ръка на някой бизнес кръг, за да има такава дейност, каза той.

Борисов отново разкритикува БНБ, бюджетната комисия в парламента и правителството, които смятат да спасят вложенията в КТБ с 3 и половина милиарда лева.

Вината е персонална на целия кабинет и на БНБ. Трябва ли сега ние да изплатим пълните пари с лихвите на тези хора, трябва ли, ако сме солидарни, да извадим и да дадем сега пари на всички пострадали от градушката. Божа работа. На всички, които са пострадали от наводнението. Във Варна, в Добрич. Това не е ли тежък прецедент - държавата да се яви като една застрахователна компания и да поема риска на всеки, който не иска да си го поеме сам. В понеделник на консултациите при президента това ще бъде и нашето становище. Или слагат всичко на масата, цялата финансова рамка, 31 точки са въпросите ми към тях, и тогава ГЕРБ ще решим какви да правим, заяви Бойко Борисов.

Това, което се случва в държавата, вие ще го платите, предупреди Борисов младежите и посочи, че когато БСП е на власт, крахът винаги е пълен. Той отново повтори, че трябва да се знае откъде ще бъде взети парите за справяне със ситуацията и обвини правителството за ситуацията във Фонд "Земеделие", здравната каса и еврофондовете. Реформаторският блок е единственият истински партньор на ГЕРБ при едно бъдещо управление, подчерта още Борисов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна