Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Известни музиканти се включват в "Да дарим добрина, музика и човечност на децата на Добрич"

Известни български музиканти се включват в инициативата "Да дарим добрина, музика и човечност на децата на Добрич". Концертът е тази вечер от 19 часа в Камерната зала на концертен комплекс "България" в София.

Инициативата е на Софийска филхармония и предаването на програма "Хоризонт" - "Вива ла музика", а събраните средства ще отидат в помощ на пострадалите от наводненията в град Добрич. Така ще бъдат подпомогнати и две пострадали детски градини след пороя на 19-и юни.

Всички, към които се обърнахме, веднага приеха поканата. До момента са потвърдили участие проф. Жени Захариева, проф. Виктор Чучков, проф. Милена Моллова. Буквално от летището ще дойде пианистката Мария Принц, която живее в Австрия, Иван Пенчев ще свири заедно с пианистаката Лора Чукоратова, която идва от Ню Йорк. Кристина Александрова ще участва. Ще се включи и хорът на медиците "Родина" с диригент Мая Василева. Проф. Милчо Василев, ректорът на Националното училище за музикално и танцово изкуство в Пловдив, вече направи дарение за Добрич. Ще участва тенорът Деян Павлов, пианистката Евелина Казанджиева и две млади цигуларки - Йоанна Русева и Зорница Иларионова, чийто пък творчески път започва от Добрич. Включват се музиканти и от другите жанрове. От Биг бенда на БНР ще се включат басистът Димитър Шанов и саксофонистът Атанас Хаджиев. Една друга голяма приятелка на "Вива ла музика" - пианистката Фумие Сукуи, която също е емоционално свързана с Добрич, днес се присъединява от Токио към нашата инициатива с дарение от хиляда евро
, обясни Владимир Джамбазов.
 

 Желаещите да дарят средства ще могат да го направят тази вечер от 19 часа в камерна зала "България". Входът е свободен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени