Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Фалън: Камерън състави кабинет от евроскептици, за да си върне гласоподавателите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дейвид Камерън състави кабинет от евроскептици, за да си върне загубените гласоподаватели, ориентирали се към Партията за независимост на Найджъл Фарадж. Това заяви новият министър на отбраната Майкъл Фалън.

Фалън, който неведнъж е заявявал, че би гласувал за излизането на Великобритания от ЕС, ако няма реформи, потвърди с изявлението си, че в новия кабинет ще преобладават евроскептичните настроения. Думите му обаче разгневиха Ник Клег и Винс Кейбъл от Либералдемократическата партия, която е коалиционен партньор на консерваторите в правителството. Клег и Кейбъл от своя страна заявиха, че докато те са на "Даунинг стрийт" кабинетът никога няма да бъде евроскептичен.

Тревогата в лагера на по-умерените либералдемократи определено нараства, след като вчера и друг от новите министри – Филип Хамънд, който замени Уилям Хейг като външен министър, също не се поколеба да заяви, че ще гласува за напускането на ЕС, ако не бъдат предоговорени условията за членство.

В интервю за Би Би Си днес Майкъл Фалън каза, че е нормално кабинетът да бъде евроскептичен след като страната е скептично настроена към ЕС. Запитан дали промените носят послание за привържениците на ЮКИП, Фалън отговори, че това е една от целите, а именно хората да гласуват за Консервативната партия – единствената партия, която реално може да промени Европа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна