Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът няма да заседава и днес заради липса на кворум

| обновено на 17.07.14 в 09:41
Снимка: БТА

Парламентът няма да заседава и днес, тъй като депутатите не успяха да съберат кворум. В пленарната зала се регистрираха 106 народни представители.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че в 10 часа ще се проведе ново съвместно заседание на парламентарните комисии по здравеопазване, финанси и икономическа политика. Така ще бъде направен нов опит за гласуване на актуализацията на републиканския бюджет и този на Здравната каса. Вчера гласуването се провали, след като от БСП заявиха, че не подкрепят всички промени в бюджета, предложени от правителството, и настояха промените в план-сметката на Здравната каса да се гласуват отделно. От ГЕРБ ги обвиниха в умишлено протакане и заявиха, че няма да участват в заседанията на парламента.

Снощи от Коалиция за България изпратиха съобщение до медиите, в което заявяват, че подкрепят актуализацията на държавния бюджет, но само с милиард и 700 милиона лева за гарантиране на влоговете до 100 000 евро. Ако бъде постигнато съгласие на съвместното заседание, председателят на Народното събрание ще насрочи извънредно заседание на парламента.

До петък депутатите трябва да приемат на първо четене договорените вече промени, поискани от търговците на скрап. Промени в Закона за управление на отпадъците бяха договорени, след като търговците на скрап блокираха един от граничните пунктове и се заканиха, че ще има нови блокади, ако не бъде решен въпросът им.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна