Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново поколение образователен компютър навлиза в българските училища

Ново поколение образователен компютър навлиза в българските училища. Устройството представлява хибрит между таблет и лаптоп, с функции на мобилна лаборатория за учебни цели.

Хибридното устройство е оптимизирано за използване от деца и разполага с редица предимства, улесняващи учебния процес. Какви са образователните му функции - обяснява Илиян Узунов, изпълнителен директор на българско издателство за мултимедийни знания:

Новите добавени функции, които имат специална насоченост към образованието, са възможността да се прикрепя лупа към задната камера, така че да се ползва тя като една лабораторна камера, вграденият сензор за измерване на температура и не на последно място устройството да издържа все пак на активна употреба от страна на деца, включително и на изпускане от 60-70 сантиметра, както и защита срещу разливане на течности върху клавиатурата. Сред продуктите, които са в софтуерния пакет, такива полезни неща като специални софтуерни пакети за работа с електронни уроци, специални упражнения по природни науки, софтуер за защита против кражби и всякакви такива други наистина полезни неща. Най-важното е - успяваме да внасяме добри педагогически практики отвън, да ги адаптираме към нашия пазар, така че те да допринасят за по-ефективно образование.

Към устройството вече има интерес от страна на детски градини, училища и образователни центрове, както и от други организации.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна